Космическата станция New Horizons започва да фотографира Плутон

Космическата станция New Horizons започва да фотографира Плутон

Космическата станция New Horizons, която се отправи към Плутон на 19 януари 2006 година, от днес започва да фотографира малката планета и околното пространство, kaldata.com.Максималното сближаване с Плутон ще стане на 14 юли тази година, но New Horizons ще изпраща фотографии преди, по време и след тази дата.

Космическата станция разполага със седем научни апарата: два инфрачервени и два ултравиолетови спектрометъра, два допълнителни спектрометъра, малък цветен фотоапарат, телескопичен фотоапарат с висока резолюция и детектор за космически прах.

Компютърната конфигурация на New Horizons включва 32-битовия процесор Mongoose, работещ с тактова честота 12 MHz. Този чип е подобен на MIPS R3000, който се използва в Sony PlayStation.

За запис на данните се използва 8 GB флаш-диск. Блокът на паметта се състои от две части, като във втората част се прави архив на информацията. Корпусът и отделните модули са добре защитени от радиация. Захранването се осъществява чрез генератор, работещ с един от изотопите на плутония.

За връзка със Земята се използва канал с капацитет едва 700 бита в секунда, а сигналът достига Земята за 4 часа. Според NASA, за изтеглянето на целия архив с информация, получена от станцията, ще са необходими над 9 месеца./

 

http://www.blitz.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder