Топ вести
02.03.2021 - Модерни мотометачки се грижат за чистотата на улиците и парковите алеи във Видин
02.03.2021 - 42-ма новозаразени и един смъртен случай в област Монтана през последното денонощие
02.03.2021 - Заради Covid-19 във Видин отменят официалната церемония за 3 март
02.03.2021 - Още 30 души започват работа по проект на Община Видин (Снимки)
02.03.2021 - Премиерът: През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“
02.03.2021 - Над 500 първокласници от община Враца получиха българското знаме и послание от кмета Калин Каменов (Снимки)
02.03.2021 - Община Видин напомня, че продължава разяснителната кампания във връзка с проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух
02.03.2021 - Удължава се изискването за негативен резултат от PCR-тест за влизане на български граждани в Турция
02.03.2021 - Ето как се прилагат ваксините срещу COVID-19
02.03.2021 - Започва изплащането на държавната помощ от 51 милиона лева за туроператори и туристически агенти за преодоляване на последиците от пандемията
Банкови служители осуетиха измама с петцифрена сума

Банкови служители осуетиха измама с петцифрена сума

Няколко опита за телефонни измами са били пресечени благодарение на проявена бдителност от банкови служители, съобщиха от полицията във Видин. В събота възрастна видинчанка посетила банков клон в града и поискала да изтегли петцифрена сума от сметката си. Жената споменала, че в телефонен разговор и било съобщено за пострадал билзък, а парите били нужни за заплащане на спешна операция. Охранителят на банката незабавно сигнализирал в полицията, пише „Конкурент“.

Същият ден касиерка в друг банков клон сигнализирала в полицията, след като се усъмнила в искането на възрастна клиентка да изтегли четирицифрена сума пари. Пристигналите на място полицейски служители установили, че жената е потенциална жертва на телефонна измама. Само в събота на територията на областта са предотвратени пет телефонни измами, исканите пари възлизат общо на около 50 000 лева.

По случаите са образувани преписки. ОДМВР-Видин за пореден път апелира към жителите на региона да не се доверяват на телефонни обаждания с искане за пари.

„Не правете плащания под какъвто и да било предлог, а търсете обратна връзка с близките си. Ако не успеете да осъществите контакт с тях сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Надяваме се, че деца и внуци ще поговорят на тази тема с по-възрастните си роднини, като отново им обяснят какви действия трябва да предприемат в случай на опит да бъдат измамени по телефона. Измамниците ловко спекулират с доверчивостта на хора от третата възраст, с безрезервната им привързаност към деца, внуци и близки, и с готовността им да помогнат с всичко, каквото могат, ако те са в нужда“, призоваха от МВР.

24chasa.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder