Топ вести
21.02.2020 - Разследват касиер в Информационния център на Община Видин за отклоняване на средства от такси (Новините на Видин Вест – ранна емисия)
21.02.2020 - Голямо количество нарязан безакцизен тютюн е установено на територията на столицата (Снимки)
21.02.2020 - Стряскащи данни от приключилата операция ROADPOL
21.02.2020 - Наградиха европейската шампионка по борба Мими Христова от Враца
21.02.2020 - Във Видин осигуряват безплатен обществен транспорт за Голяма Задушница (Разписание)
21.02.2020 - Близо 17 200 текстилни изделия, имитации на световноизвестни марки, задържаха митническите служители
21.02.2020 - 1000 лева за новородено в Чипровци
21.02.2020 - Европейски проект обединява МВР – Видин и Враца да работят съвместно с Полицейски инспекторат на окръг Долж – Румъния (Снимки)
21.02.2020 - Враца бе домакин на семинар, посветен на медиацията (Снимки)
21.02.2020 - Заради злоупотреби: МВР и Прокуратурата влязоха в данъчното на Община Видин
ДКЕВР решава ще има ли санкции за „ЕНЕРГО-ПРО“

ДКЕВР решава ще има ли санкции за „ЕНЕРГО-ПРО“

Ще има ли санкции за „EНЕРГО-ПРО“ заради двойните януарски сметки за ток – резултатите от анализа на енергийния регулатор очакваме днес.

Около 70 000 клиенти на дружеството се оплакаха, че са получили две сметки за ток през януари. От дружеството обясниха това с опита си да спазят 31-дневния срок за отчет, даден им от закона. А разминаването се дължало на грешка в софтуера.

От регулатора вече обясниха, че действията на компанията не са незаконни, но не са и дотам морални. Енергийното министерство също започна проверка по случая. Резултатите очакваме в началото на следващата седмица.

Междувременно депутати от БСП предложиха законови промени, които да защитят правата на потребителите в подобни ситуации – ако консумацията ни рязко скочи, енергото да ни предупреди, преди да ни прати фактурата. А токът ни да не бъде спиран, докато жалбата ни не бъде разгледана. От ГЕРБ пък настояха санкциите за енергодружествата да скочат 10 пъти, при нарушение на правилата.

А часове преди енергийният регулатор да обяви дали ще наложи санкции на „EНЕРГО-ПРО“ за двойните сметки от последния месец, сайтът на комисията, която регулира тарифите, беше хакнат. Това не се случва за първи път. Предполага се, че зад атаката стоят недоволни граждани.

 

http://www.grama.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder