Топ вести
21.10.2018 - Елитен фризьор от Търново мечтае да е жена! Ще си сменя пола (Темите-Рестартът)
21.10.2018 - Дъщерята на починалия Красимир от Видин: „Ще съдим болницата! Трябва да се разбере истината за смъртта на баща ми“ (Темите – Рестартът)
21.10.2018 - Mайка на дете с увреждане: „Г-н Симеонов, Вие сте дебилен! Махнете се от политиката! (Темите -Рестартът)
21.10.2018 - Започна поетапно пускане на водата в Лом (Темите -Рестартът)
20.10.2018 - Лом започва да се възстановява от безводието (Темите – Рестартът – епизод 6 )
19.10.2018 - НАП проверява осигуряват ли строителните работници по обектите в страната
19.10.2018 - Община Видин с награда за принос към опазване и популяризиране на културното наследство
19.10.2018 - Какво ще се случи във Видин по време на Националната седмица на четенето
19.10.2018 - Откриха дрога и оръжия в дома на ломчанин
19.10.2018 - Продават на търг голяма база на врачанска фирма за облекла
БСП скандализирани от говоренето на екоминистъра

БСП скандализирани от говоренето на екоминистъра

Оставка на министъра на околната среда и водите Ивелина Василиева и отговори от премиера Бойко Борисов заради последните наводнения у нас.

Това са желанията на опозицията от „БСП Лява България“, които и този вторник след заседание на Изпълнителното бюро на партията критикуваха правителството на Бойко Борисов.

Този път от левицата удариха с обвинения кабинета заради действията му по отношение на бедствията и наводненията в страната ни от последните няколко дни.
В столетницата са ядосани най-вече от изказване на министър Василева, което те прочитат като – „Свиквайте. Заради климатичните промени от тук нататък ни очакват такива бедствия“.

„Оставката на г-жа министъра е най-малкото, което може да се очаква в момента“, заяви депутатът от „БСП Лява България“ Корнелия Нинова. Тя призова екоминистъра да отиде в Мизия и сама да обясни на пострадалите хора какви са тези климатични условия.

Социалистката отбеляза, че обръща поглед именно към Мизия, тъй като е родом от този край, а и сама е видяла какво са преживели при предишните наводнения българите там.
„Хората не питаха кой е социалист, кой е гербаджия. Те питат защо домовете им са отнесени и животът им е прекършен“, си спомни Нинова.

В „БСП Лява България“ са убедени обаче, че истинската отговорност за това носи премиерът Бойко Борисов. „Сега той трябва да дава отговори, а не да призовава хората да се евакуират“, отсече социалистката. Тя напомни, че още през октомври от БСП са сигнализирали от парламентарната трибуна министър-председателя за 78 опасни язовири у нас и още 268 с неизяснена собственост. От левицата дори са проследили стенограма от заседание на Министерски съвет, на което Борисов е обещал пред министрите си, че до края на декември проблемът ще бъде решен. „Сега е февруари“, напомни Корнелия Нинова.

След думите й обаче лидерът на „БСП Лява България“ Михаил Миков отбеляза, че въпросът за внасяне на недоверие срещу кабинета „Борисов 2″ не е обсъждан.

Социалистите са разгледали и друг актуален въпрос на днешното си заседание, а именно ситуацията в „Български пощи“. „Цели се намаляване приходите на пощите, за да може този сектор да се отвори за частния сектор“, заподозря Миков и предупреди, че това не е в интерес на българските граждани.

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder