Лъсна гнусната лъжа за „Червей“

Лъсна гнусната лъжа за „Червей“

Тази гнусна лъжа, която се разпространяваше през последната седмица, лъсна и стана ясно, че не са подслушвани протестиращи„. Този остър коментар по повод нашумялата разработка „Червей“ направи бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев в ефира на НоваТВ в отговор на въпрос дали е имало такава разработка срещу протестиращи.

По думите на Йовчев вътрешният министърВеселин Вучков е бил наясно, че това е лъжа, но умишлено е направил такова внушение. „Вучков е бил с ясното съзнание, че не е имало подслушване на протестиращи“, категоричен беше Йовчев. Той допълни, четакива хора нямат място в политиката. „Кой ще има доверие в министъра на вътрешните работи от тук насетне, след като си позволи да направи това. Аз, като гражданин, ще имам съмнения, че той манипулира информацията“, каза още бившият МВР шеф и добави, че няма причини, които могат да оправдаят това поведение.

Според Йовчев не може да се подслушва информационен масив. „Можете ли да следите купчина вестници? Можете да следите дали някой от екипа ви не ги ползва неправомерно.Подвеждат министър-председателя, за да не ги питат защо една седмица заблуждават, че са подслушвани протестиращи“, каза още той.

Йовчев заяви още, че са търсени къртици – хора, които са изнасяли информация от структурите на МВР навън.„Става въпрос за хора, които са се облагодетелствали, но няма политически скандал“, разясни още той, но не пожела да навлиза в подробности, докато не приключи проверката. Убден съм, че няма такова нарушение, защото познавам хората, с които съм работил, категоричен беше бившият ръководител на вътрешното ведомство. Ако подредите събитията от последните 10 дни и проследите връзките между тях, картинката ще ви стане ясна. Може би и при вас има информация, която не е известна на мен – за гнусната постановка, която беше играна последните дни, обърна се той към водещите.

Ако председателят на вътрешната комисия получи данни, първо трябва да изиска документите и да провери нещата, след това да говори по медиите, препоръча още Цветлин Йовчев и категорично заяви: Не мисля, че съдия може да подпише разрешение за подслушване за 300 дни. Не съм виждал такива документи, не ми е било работа. Няма никаква информация, която може да касае СРС и разработки.

За да се стигне до заключенията, направени във вашия доклад, значи са събирани някакви доказателства срещу протестиращите. Как са събирани те, на базата на каква информация? Този въпрос зададе на Йовчев от своя страна Иво Божков, участник в протестите срещу кабинета „Орешарски“.

Бившият вътрешен министър беше категоричен, че всичко е събирано на основата на явни източници на инфромация, включително и медии, и на основата на анализи. „90% от информацията в разузнаването е от явни източници, да ви кажа, за да знаете!“, тросна се Йовчев.

За финал на разговора вътрешният министър в кабинета „Орешарски“ благодари за последната тема, която беше помолен да коментира, а именно т.нар. „опорни точки“, които по време на неговия мандат изтекоха от МВР. Това беше поредната манипулация. Такива опорни точки не са готвени. В момента, в който се твърдеше, че член на моя политически кабинет ги е изпратил, се оказа, че той въобще не е бил на мястото, от което са изпратени. Някой ги беше написал и за да им предаде някаква тежест, беше лепнал етикет „МВР“, категоричен беше Цветлин Йовчев.

След него в студиото темата коментира и бившият председател на парламента и председател на БСП Михаил Миков. Нищо повече не знам, слушам коментарите в медиите. Нямам никаква информация, обясни Миков и отрече като председател на НС да е получавал какъвто и да е доклад, свързан с разработката „Червей“.

Миков направи извода, че от подслушване и разработване на протестиращи реално не е имало нужда, защото „вие всяка вечер ги показвахте по телевизията“.

Социалист номер 1 обясни и свое изявление по БНТ отпреди време, от което личало, че бил ядосан заради медийното отразяване на недовослтвото срещу кабинета „Орешарски“. Казах, че като се манипулира общественото мнение, особено от обществените медии,то това не е демократична държава, продължавам да го твърдя, разясни лидерът на БСП

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder