Видин поиска мир в Украйна с антивоенен протест

Видин поиска мир в Украйна с антивоенен протест

Позицията на БСП е на първо място позиция за мир. България не бива да бъде въвличана във военни действия в Украйна. Много се надявам, че споразуменията от Минск ще се изпълняват, че ситуацията в Украйна ще излезе от военната си фаза. България трябва да има своето ясно и отчетливо място във всички европейски действия и решения. Трябва да има ясна позиция на българското правителство“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Видин, където взе участие в антивоенен протест.

Председателят на БСП допълни, че  позицията срещу войната се заявява в градовете в цялата страна, където хората искат мир, постепенно нормализиране на отношенията,  в които България може да развива нормални културни, търговски връзки с Русия. Необходима е европейска солидарност за загубите на България, която страда от санкциите срещу Русия и от контрасанкциите на Русия срещу ЕС, посочи още Миков. На журналистически въпрос какво може да направи България, лидерът на БСП поясни, че това може да стане като заявим в Брюксел ясно своята позиция на страните от Югоизточна Европа, когато се обсъждат тази въпроси в Европейския парламент, Европейската комисия  и съответните съвети. „Искаме солидарност и с българите в Украйна, защото в момента те страдат и България трябва да бъде в тяхна подскрепа“,  категоричен беше Миков.

В протеста пред областната управа във Видин участваха  членове и симпатизанти на БСП, сред които и народният представител Филип Попов, представители на гражданското сдружение „Видин“, на Славянското дружество в България и на живеещата в града руска общност, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

http://news.ibox.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder