Полицията е безсилна пред шофьорите състезатели

Полицията е безсилна пред шофьорите състезатели

Нагли шофьори вбесиха полицията след като в интернет станаха хит клипове как се кара с 250 и 302 километра в час. КАТ призна, че са безсилни да се справят с нарушителите. Дори и да ги издири, единствено което може да им направи е да ги предупреди, съобщи БТВ.
Всеки ден 150 души получават фишове за шофиране с превишена скорост. Шофьорът, заснет от стационарна камера, който е бил с най-висока скорост е карал със 188 км в час.
Има обаче и по-големи екстремисти. От няколко дни в социалните мрежи едни от най-споделяните неща са клипове, запечатали шофьори, каращи с 250 и дори 302 км в час. Не на писта – на магистралите ни. Часове по-рано се появи и още един клип, запечатал шофьор, който демонстрира как се вдигат 302 км в час. И двата клипа предизвикват огромен интерес. Само в полицията още не са ги гледали. Респективно не са търсили и шофьорите. „Не съм ги гледал. Шофьорът винаги може да бъде установен. Ако има регистрационен номер на автомобила, ще се установи. Няма – еми, ако няма, как да го установим”, каза Стойчо Константинов от Главна дирекция „Национална полиция”. Успяхме да се свържем с бизнесменът от Бургас Деан Дачев, който е собственик на колата от втория клип. Той отказа да застане пред камера, но по телефона призна, че колата от клипа е неговата, че я е дал на свой приятел, а видеото с 302 км в час е заснето преди 2 седмици в Германия. Потърсихме и авторите на клипчето, заснето на АМ „Тракия“. Никой от трите момчета не поиска да се срещне с нас. „И да се установи, за да се вземе отношение към един такъв водач, трябва да е налице автоматизирано техническо средство, което е одобрено по закона за замерванията. Само тогава може да е доказателствен материал”, посочиха от МВР. Любителите на високите скорости искат построяване на контролирани писти. Сега у нас има една в Калояново. Повечето обаче предпочитат да пътуват до Серес в съседна Гърция, където казват, че условията са по-добри. Напомняме, че максималната разрешена скорост у нас е 140 км в час, и то само на магистралите. Да не забравяме обаче, че и там на места скоростта беше намалена заради дупки.
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder