Топ вести
06.06.2020 - Люлка за инвалидни колички и… усмивки по лицата на децата в Монтана
06.06.2020 - Проверка на неплатени фишове по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането
05.06.2020 - ПАТЕНТНОТО ВЕДОМСТВО С НОВИ 18 ЕЛЕКТРОННИ УСЛУГИ
04.06.2020 - В Белоградчик разясниха условията за регистрацията на лични стопанства
04.06.2020 - НАП ще запечатва обекти само на доказано недобросъвестни търговци
04.06.2020 - Още шестима в област Видин са излекувани от COVID-19
04.06.2020 - Две лица, обявени за общодържавно издирване, са открити при специализирана полицейска операция в Лом
04.06.2020 - Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в село Крайници
04.06.2020 - 71-годишен кулчанин счупил стъклото на предна лява врата на колесен трактор с дървена тояга
04.06.2020 - Поредна жертва на коронавируса у нас, през последното денонощие има 25 нови случая
„Албена инвест“ продаде дела си в „Складова техника“

„Албена инвест“ продаде дела си в „Складова техника“

„Абена инвест холдинг“ е продал дяловото си участие в „Складова техника“, става ясно от бюлетина на Централния депозитар. Бившият приватизационен фонд се е разделил с 31.88% от капитала на дружеството за производство на оборудване и техника за складови бази. Купувач на дела е лизинговата компания „Аутобохемия“, която се контролира от друг бивш приватизационен фонд, а сега холдинг – „Фаворит холд“. Именно той държи и в момента основния пакет в „Складова техника“, с което получава почти пълен контрол над дружеството.

Цената на сделката

Цената на сделката не е обявена, а в отчета на „Албена инвест“ дяловото участие от 31.88% в „Складова техника“ е оценено на 91 хил. лв. Справка в сделките на БФБ – София, обаче показва доста по-висока стойност на пакета – на 27 май са минали 89.9 хил. акции (точно 31.88%) в един пакет, като за него са платени 1.37 млн. лв. „Складова техника“ се търгува на борсата и е специализирана в проектиране, производство, търговия, монтаж и сервиз на складово оборудване, подемно-транспортна техника и уреди за бита – основно камини.

За миналата година дружеството отчита сериозен спад на общите приходи – с 35% до 13.2 млн. лв. Все пак то успява да се задържи на печалба от 184 хил. лв. при 233 хил. лв. година по-рано. Акциите му са слабо търгувани на борсата – сделки с тях се случват много рядко, като цената на една ценна книга при последната сделка е била 15.239 лв. Дружеството разпределяше често дивидент през годините, като последният беше за 2012 г. – по 55 стотинки на акция.

Продавачът

Продавачът „Албена инвест холдинг“, както личи и от името му, е свързан с едноименния курорт на Северното Черноморие. И двете компании се контролират пряко и чрез свързани с Красимир Станев фирми, който е и в ръководствата на двете дружества, управляващи някои от най-големите активи в българския туризъм.

През миналата година „Албена инвест“ обяви за продажба и два свои хотела в „Боровец“ – „Бор“ и „Еделвайс“, които се стопанисват от дъщерното й дружество „Соколец Боровец“. Цената беше 2 млн. евро, но за тях така и не се намери инвеститор. Самата „Албена“ от години търси купувач и на комплекса си „Бялата лагуна“, но заради кризата до сделка не се стигна. Дружеството е собственик и на „ММЦ Приморско“, както и на две малки летища – край едноименния южен морски курорт и в Лесново до Елин Пелин.

 

http://www.capital.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder