Европа ще има водеща роля в развитието на мобилните разплащания

Европа ще има водеща роля в развитието на мобилните разплащания

Европа ще играе водеща роля в развитието на мобилните плащания, като основен двигател за сектора ще бъдат крайните клиентите и техните предпочитания. Това са част от тезите, около които се обединиха участниците в проведената през седмицата конференция Visa Futures за региона на Югоизточна Европа, организирана от Visa Европа в Барселона.

По-бързо развитие

„Европа ще задава темпото за мобилните разплащания и причината за това е, че тук те се развиват по-бързо от където и да било другаде по света“, коментира Андреа Фиорентино, който е начело на екипа, отговарящ за представянето и разпространяването на мобилните предложения на Visa Европа в пазарите на континента. По думите му представителите на сектора на континента вече разполагат с необходимата инфраструктура за приемане на мобилни разплащания – POS терминали, които могат да обработват безконтактни плащания чрез NFC (near-field communication) технологията. Налице е и нужният опит. „Европа вече е лидер в безналичните разплащания с над 500 млн. издадени карти Visa. В момента на континента вече са в ход и 60 програми за мобилни безконтактни разплащания“, изтъква той.

Плащането в брой все още преобладава

Същевременно по данни на Visa Европа около 70% от плащанията на континента все още се извършват в брой. „Това е страхотна причина да поставим приоритет върху картовите разплащания“, посочва Тони Гибънс, изпълнителен директор по търговските и оперативните доставки във Visa Европа. Той обаче подчертава, че едно от ключовите неща, които трябва да бъдат във фокуса на компанията, е изживяването за потребителите. „Създаването на решения е свързано със създаването на устройства, които клиентите действително искат да притежават“, отбелязва той.

Именно намирането на точния баланс между удобството и по-доброто преживяване за клиентите при извършването на плащания, от една страна, и гарантирането на сигурността на транзакциите, от друга, е и едно от основните предизвикателства пред Visa Европа.

„Клиентите искат гладко и безпроблемно преживяване, когато извършват плащания, но ние носим отговорността и за това да гарантираме, че плащанията остават сигурни и защитени“, изтъква и Дейвид Морис, директор „Доставка на дигитални продукти“ в технологичната компания. „Представителите на новото поколение, т.нар. деца на хилядолетието, все повече извършват покупки през мобилни устройства – или по-скоро опитват, защото често транзакциите биват прекъсвани, тъй като процесът на плащане през мобилно устройство все още е тромав и неудобен. Ние трябва да бъдем в състояние да подкрепим това развитие и да отговорим на това предизвикателство, да имаме стратегия за иновации, но без това да излага на риск сигурността на плащанията“, отбелязва той.

 

http://www.capital.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder