Деян Кастелиц е новият главен технически директор на „Мобилтел“

Деян Кастелиц е новият главен технически директор на „Мобилтел“

От 1 юли Деян Кастелиц наследява Хорст Пертъл на поста главен технически директор на „Мтел“, обяви компанията във вторник. Досега словенецът беше технически директор на двойката сръбски и словенски оператор Vip mobile и Si.mobil на компанията майка на „Мобилтел“ – Telekom Austria Group (TAG).

Кастелиц е във Vip mobile от 2012 г. Работил е и в IBM Словения като главен мениджър „Доставка на услуги“ за Централна и Източна Европа. Започва кариерата си в алтернативния телекомуникационен доставчик на фиксирани услуги Amis като системен администратор. Постепенно се издига до технически директор на компанията. Кастелиц има диплома по „Електрическо инженерство“ и „Компютърни науки“ от Университета в Марибор, Словения. Специализирал е и в INSEAD и Харвардския университет.

Хорст Пертъл се завръща в централата на TAG във Виена. Той стана главен технически директор на „Мобилтел“ през март 2011 г. Преди това в периода 2005 – 2010 г. също беше част от българския оператор, където отговаряше за развитието на мрежата. Под негово управление телекомът модернизира мрежата си, придоби операторите „Мегалан“ и „Спектър нет“ и стартира доставка на сателитна телевизия. Мениджърският му договор в оператора беше подновен в началото на миналата година за още един мандат. Пертъл е бил технически директор и на словенския оператор Si.mobil. В Telekom Austria Group е от 2005 г. Има бакалавърска степен по инженерство във Fachhochschule Wiener Neustadt (Австрия) и магистърска степен по стратегическо лидерство от INSEAD.

 

http://www.capital.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder