България е сред безопасните места за почивка в Европа

България е сред безопасните места за почивка в Европа

България е сред малкото страни в Европа, където почивката не крие сериозен риск от терористичен акт. Това твърди британското онлайн издание Metro, което публикува карти с нивото на терористична заплаха в Европа и света.

Публикацията се базира на данни от британското външно министерство и показва на поданиците на кралицата къде все още е безопасно да се отиде на почивка.

Сред страните с най-голям риск от терористичен акт са Франция, Испания, Турция, Египет, Тунис, Австралия и Русия. На британците не се препоръчва да ходят на почивка и в северната част на Африка, както и в Сирия и Израел. Предупреждението за Израел е свързано с ракетните атаки от Газа и въздушните удари от Израел към ивицата.

Да почиваш в България се оказва по-безопасно и от Италия, Гърция, Кипър, Украйна и САЩ, в които има сравнително високо ниво на терористична заплаха. По степен на опасност (две от максимум 4) в Европа страната ни е на едно ниво с Португалия и Хърватска.

Швейцария и Мексико са сред държавите, в които вероятността да се случи терористичен акт е най-малка, а почивката – най-безопасна.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder