201 метра гмуркане на Ина Димитрова

201 метра гмуркане на Ина Димитрова

По време на тренировъчно спускане в Червено море българката Ина Димитрова достига дълбочина от 201 метра. Постижението е направено на 14 юли във водите край Дахаб, Египет.

Спускането до 201 метра Ина е направила за 5 минути и 40 секунди, а общото й време до изплуването е 282 минути. За гмуркането си тя е използвала 7 вида газови смеси.

С това постижение Ина става една от малкото жени, преминали границата от 200 метра дълбочина. Рекордът за сладка вода е 221 метра и се държи от южноафриканката Верна Ван Шайк от 2004 г. Това е и следващата цел за Ина, както каза тя – подобряване на абсолютния рекорд.

-201 метра не е първо постижение за Ина. През октомври 2014 г. тя успя да се гмурне до впечатляващите 174 метра отново в Египет. Интервюто, което 360° успя да вземе от нея след завръщането й в България.

Ина се занимава с гмуркане от около 10 години, а е водолазен инструктор от 6. Курсовете, които води, са за начинаещи и напреднали. Организира и водолазни сафарита. Тренира редовно и често подобрява постиженията си, достигайки до все по-дълбоки и по-опасни води. В бъдеще планира да стане инструктор по техническо гмуркане.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder