Топ вести
22.05.2018 - Извънредно и на живо: Служителите по чистотата във Видин, излизат на протест (Новините на Видин Вест)
22.05.2018 - Чудотворната икона на св. Богородица „Одигитрия Байталска“ пристигна във Видин, за поклонение
22.05.2018 - Около 1,6 млрд. лв. ще се инвестират във ВиК, в 51 населени места
22.05.2018 - Областна комисия предлага промени в проекта на Националната здравна карта за област Видин
22.05.2018 - Пърформънс „Хронолог-разказвачът на време”, включващ се в културната програма на Бг Европредседателството, ще се изпълни в Монтана
22.05.2018 - На 26 май се провежда шесто издание на фестивала на народната кухня „Бабина душица“, в Монтана
22.05.2018 - Задържаха 23-годишен шофьор, употребил метамфетамини и канабис, в гр. Бяла Слатина
22.05.2018 - На територията на ОД МВР – Враца се проведе мащабна специализирана операция по линия „Наркотици“
22.05.2018 - Владимир Путин посреща Румен Радев, в Сочи
22.05.2018 - Министър-председателят разпореди изготвянето на механизъм за изплащане на заплатите във врачанската и ловешката болница
Силен валеж може да е виновен за антракса във Варненско

Силен валеж може да е виновен за антракса във Варненско

Огнището на антракс във варненското село Млада гвардия, където почина и земеделски стопанин, може да причинено от сериозен валеж преди време, който е отнел горния почвен слой. Това коментира директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев, който посети селото, предаде БТВ. По думите му след дъжда спорите на заболяването са излезли на повърхността, а по-късно пасището е изсъхнало и животните са поели пръст по време на паша. В Млада гвардия 600 животни ще бъдат ваксинирани безплатно срещу антракс, като процедурата ще започне тази вечер и ще продължи до сутринта. Д-р Илиев поясни, че ще бъде поставена жива ваксина, която за една седмица ще създаде имунитет.

Междувременно населеното място се снабдява с вода с помощта на Гражданска защита. Предстои днес да бъде загробено второто умряло животно и да бъде извършена дезинфекция в оборите на умрелите животни. „Няма опасност да има заразено мляко, тъй като на заболелите животни им спира млекодобивът”, подчерта д-р Илиев. Шефът на БАБХ посочи, че законодателството задължава всеки фермер да има договор с частен ветеринарен лекар и да го уведомява при заболяване на животно.

Поради тази причина ще има наказани. Д-р Дамян Илиев коментира, че случаят е доказал нуждата от идентификация на животните, за да е ясно във всяко село и стопанство колко от тях има.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder