„Невъзможният“ двигател работи и може да стигне до Луната за 4 часа

„Невъзможният“ двигател работи и може да стигне до Луната за 4 часа

Междупланетното пътуване е на крачка по-близо, след като учени потвърдиха, че „невъзможният“ двигател, задвижван на базата на електромагнитни вълни EmDrive, който е достатъчно бърз, за да стигне до Луната за 4 часа, на практика работи.

Двигателят EmDrive е измислен от британеца Роджър Шойер преди близо 15 години и на пръв поглед нарушава закона за съхранение на импулса, понеже се създава тяга от отражението на електромагнитно излъчване от стените на отражателна камера, без да има реактивно изхвърляне. Двигателят дълго не бе приеман сериозно, но практическите опити на NASA и китайски учени показаха, че действително се създава тяга.

Двигателят е в състояние да произвежда тяга няколко хиляди пъти по-голямата от Photon ракета и може да стигне до Марс в срок до 70 дни, или до Плутон в рамките на 18 месеца. Пътуване до Алфа Кентавър, което би отнело десетки хиляди години, с това откритие може да отнеме само 100 години.

Ние наблюдавахме тяга, съвпадаща с предварителните изчисления, като отстранихме много външни източници на влияние. Създава се тяга и са необходими още изследвания. На следващите етапи ще използваме не само по-добра електрическа, но и магнитна изолация и електронно управление на режимите, заяви професор Мартин Таджмар oт Дрезденския технологичен университет по време на пресконференция, на която бяха представени поредните изследвания.

Ако е истина, това може да революционизира космическите пътувани, каза проф. Таджмар. Междувременно изобретателят Роджър Шойер потвърди, че е само на няколко месеца от публикуването на нови резултати, потвърждаващи, че неговият „незъвможен“ двигател работи. Въпреки това учени все още нямат представа как всъщност става това. НАСА предполагат може да има нещо общо с технологията за манипулиране субатомни частици, които постоянно се появяват и изчезват в празното пространство.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder