Какъв спорт е полезен за теб

Какъв спорт е полезен за теб

Естествено спортът или лечебните упражнения трябва да се подберат от лекар. Но има общи препоръки на какви физически занимания трябва да се обърне внимание при едни или други неразположения.

Бягане или плуване?

При сърдечно-съдови заболявания е важно последователно да се увеличава аеробното натоварване. И тук на първо място стоят дозираното ходене и бягане. Те помагат на сърцето да възстановява работата си постепенно.

За добро функциониране на белите дробове се занимавайте с аеробика и бягане. Започвайте с малки натоварвания. Преди заниманията задължително правете леко загряване – най-полезни са маховете с ръце. При бронхити такива упражнения подобряват отделянето на храчки и слуз, ускоряват кръвообращението в дихателната система, следователно и процеса на оздравяване.

За лечението на анемия /обща слабост/ също е важна интензивната работа на кръвоносната система, затова избирайте упражнения, при които активно работят крайниците. Това, от което се нуждаете, е каране на велосипед или спортно ходене.

Ако имате проблеми със ставите, трябва да повишите еластичността на мускулите и сухожилията. Акцентирайте върху упражненията за разтягане. Ако ви е трудно, заемете се с плуване. Ходенето също е подходящо, само не се пренапрягайте. Бягането обаче е противопоказно при проблеми със ставите и гръбначния стълб. И никакви резки движения, сериозни натоварвания и продължително стоене прави!

Хайде на поход!

Мнозина си задават въпроса как да се борим с целулита? Преди всичко трябва да осигурим не само добро кръвоснабдяване, но и пълноценен отток на лимфата, за да се избавим от токсините и отпадъчните вещества, а съответно и от “портокаловата кора”. Ваши помощници през лятото са морските и речните къпания, а през другите сезони – аквааеробиката.

При хронични заболявания на жлъчните пътища се спрете на спортове, при които натоварването е дълго, но умерено. Лекарите препоръчват дълги разходки пеша и туристически походи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder