Парите обичат красива кесия

Парите обичат красива кесия

Кажи си честно, скъпи читателю: винаги ли ти стигат парите до следващата заплата? Ако “не”, нищо чудно да е “виновен” твоят портфейл. Защото парите са капризни същества – в едни джобове влизат охотно, от други гледат да избягат при първа възможност.

От торбичката до портмонето

В продължение на хилядолетия за пари са служили на човечеството най-различни предмети – и миди, и камъни, и възли на връвчици, и бог знае какво още. И през цялото време е имало нужда от някакъв “амбалаж” за парите – как да носиш камъни в пазвата си?!

В началото това били обикновени кожени торбички, но явно нашите предци много бързо са разбрали, че “хранилищата” за пари трябва да се правят по-изящни, за да примамват богатството. В най-древните разкопки археолозите откриват праисторически “портмонета”, украсени с мъниста, парчета раковини и костни пластинки. Тези находки, а също и достигналите до нас текстове свидетелстват: прадедите ни са вярвали, че колкото по-богато изглежда кесията, толкова повече монети ще “пожелаят” да се поселят в нея.

Парите се променяли, на мястото на камъчетата и мидите дошли монетите, след това хартиените купюри. И заедно с тях се променяла “портфейлната мода”. Вече на никого не му идвало наум да кичи кесиите с бисер и кости – такива аксесоари са допустими за ученичките, но не и за солидния човек! Това обаче съвсем не означава, че портмонетата и портфейлите са престанали да играят магическа роля за нашето благосъстояние. Напротив – както и преди хиляди години материалът, цветът, големината и енергията на портфейла имат значение!

Цветът на богатството

Първото важно условие за “щастлив” портфейл: той трябва да ви е точно по “мярка”. Това не означава, че не бива да е по-голям от дланта на притежателя си, но все пак трябва да ви е удобно да го държите – ако портфейлът се изхлузва от ръцете на човека, и парите в него няма да се задържат. Впрочем и психолозите твърдят, че прекалено големият или прекалено малкият портфейл говори за сложни взаимоотношения на собственика им с парите!

Второ условие: не си избирайте портфейл в лекомислени разцветки – помнете, че парите обичат солидността. Не че портфейлът трябва да бъде непременно черен или кафяв. Нека бъде червен – но не и розов. Тъмносин, с цвят на благороден сапфир – но не и тюркоазен! Избягвайте жълтото и бялото – смята се, че те нямат власт над парите. Може би защото си съперничат с цвета на златото и среброто?…

Трето условие: истински привлича богатството само портфейл от естествена кожа. Да, наистина той не е евтин. И така трябва да бъде – колкото повече пари вложите в покупката на достоен портфейл, толкова повече ще сложите в него после, защото така ще сте засвидетелствали на парите почит и уважение. И тук отново психологията потвърждава принципите на паричната магия – хората, на които им е безразлично в какво съхраняват парите си, не стават богати. Те се страхуват да се “свързват” с големи пари и избягват изгодни проекти.

За да задържа пари, портфейлът трябва добре да се затваря. Освен това е важно в него да има няколко отделения – за монети, за банкноти, за кредитни карти и т.н. Ако всичко е напъхано безразборно, не чакайте ред в живота си.

Монетке, ела при мен!

Докато портфейлът ви носи успех, не се отказвайте от него, дори да е стар и протрит. Ако пък портмонето е загубило представителния си вид, не го изхвърляйте, а го сложете в сейфа или в чекмеджето на работната си бюро – най-добре там, където са парите ви или деловите ви документи. Непременно прехвърлете част от парите от “щастливия” портфейл в новия. Няколко монети и банкноти оставете в “пенсионирания” портфейл – пазенето на празна кесия у дома се смята за лоша поличба.

За примамване на парите е прието в портфейла да се слага специален талисман. Най-добре – няколко монети от процъфтяваща държава, например шведски крони, американски центове и т.н. Чудесно е тези монети да ви подари някой от състоятелните ви приятели.

Ролята на амулет могат да изиграят и китайските декоративни монетки – вземете три броя и ги навържете с червен конец. Имайте предвид обаче, че при отварянето на портфейла, трябва да виждате монетките откъм “лицето”, тоест от страната с гравирани йероглифи.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder