Вода с бамбук е новият хит в диетите

Вода с бамбук е новият хит в диетите

Комбинирана с бамбук обаче, водата се превръща в чудесна антиоксидантна бомба за организма! Зелената съставка, която се извлича от бамбуковите листа, е най-новата тенденция в здравословния начин на живот.

Екстрактът от бамбук е естествен антиоксидант и има антимикробно действие. Тонизира и енергизира организма. И има много приятен вкус. А според диетолозите напитката съдържа в себе си и всички пренебрегвани досега хранителни качества на бамбуковите листа.

Напитката вече е любим избор на хората в Канада, в Щатите пък вече е истинска сензация. У нас все още не се внася, но това не се оказва никакъв проблем, в случай че сме решили да се възползваме от прекрасното й въздействие. Необходимо е само да разполагаме с вода и бамбукова сол. В леко затоплена вода прибавяме ½ чаена лъжичка от бамбуковата сол, както и няколко капки лимонов сок. Препоръчително е да пием така получената смес сутрин на гладно преди закуска.

Любопитен факт е, че в миналото екстрактът от бамбук е помагал на азиатските племена да оцеляват в периоди без достатъчно провизии и вода. Те правели отвори в по-младите стебла и пиели течността от вътрешността на бамбука, за да се спасят от дехидратация в моменти на глад и суша.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder