За здраве и красота започнете деня си с лимонов еликсир

За здраве и красота започнете деня си с лимонов еликсир

Така си гарантирате тонус и здраве. Изглежда елементарно, звучи лесно, а ефектът е гарантиран! Просто добавете към една чаша вода сока от половин лимон и воала!

Замисляли ли сте се какво правите, щом отворите очи рано сутрин – миете лицето, за да се разсъните, и си вземате душ – за да се почувствате по-бодри.

Да не забравяме и че първото нещо, което правим след сън, се оказва и от съществено значение за начина, по който се чувстваме през целия ден – освен това се отразява и върху устойчивостта на организма срещу вируси и болести. Подобно на лицето, и тялото, и организмът ни, имат нужда от събуждане и пречистване, при това ежедневно. Една малка самодисциплина, която ще промени осезаемо живота ни, балансирайки тялото и помагайки му да работи с ритъма на природата.

Чаша топла вода и сок от половин лимон е всичко нужно, за да стимулирате имунната си система – тъй като лимоните притежават високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С се справя чудесно и в борбата с настинките и вирусите, а калият стимулира мозъка, подпомага правилното функциониране на нервната система и регулира кръвното налягане.

Още ли не сте си направили лимонов коктейл?

Нашият организъм е съставен предимно от вода, а водната среда има киселинни и алкални свойства – които се измерват със скалата на pH. Лимоновата вода на свой ред успява да прави и това – да балансира нивото на pH. Освен това, лимонената киселина има уникалното свойство да подпомага храносмилането, успокоява стомаха и организма. И не стига, че е безобразно полезен, успява успоредно с това да регулира и теглото. Лимонът съдържа пектин в големи количества, който помага в борбата с глада.

Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на вкус храни, отслабват значително по-бързо от всички останали. Така че – грабвайте лимоните!

Топлата вода пък стимулира перисталтиката на стомашно-чревния тракт. В комбинация с лимон – помага за изчистване на непотребните хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина и кара токсините час по-скоро да се разграждат и с бързи темпове да ни лишат от нежеланото си присъствие.

И един факт, особено важен за по-красивата част от населението – заради високото си съдържание на витамин С лимонената вода помага за намаляване на бръчките, подобряване еластичността на кожата и запазването й нежна, гладка и чиста.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder