Районната прокуратура в Елин Пелин задържа двама души за организиране на търговия с гласове

Районната прокуратура в Елин Пелин задържа двама души за организиране на търговия с гласове

Под ръководството на Районната прокуратура в Елин Пелин се води досъдебно производство за престъпление по чл. 167, ал. 3, вр. с ал. 2, вр. с чл. 20 от НК, съобщиха от Прокуратурата.
В хода на разследването са събрани доказателства за извършено от Стефан Методиев и Златко Георгиев престъпление против политическите права на гражданите.
Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че от края на септември до 2 октомври на територията на община Елин Пелин в съучастие са организирали предлагането на облаги на лица – по 70 лева на човек, за да упражнят правото си на глас в полза на определен кандидат. Целта е била жителите на с. Белопопци да бъдат склонени при произвеждането на местните избори за кмет на община Горна Малина да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат за кмет.
Разпитан пред съдия, Стефан Методиев е направил пълни самопризнания. За два дни са разпитани 25 свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания, и обиски на лица, одобрени от съдия.
Методиев и Георгиев са задържани до 72 часа и предстои днес съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Разследването продължава.

София, 5 октомври /Екатерина Тотева, БТА/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

Close
error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder