Екологично сдружение „За Земята“ обяви официалното начало на училищната надпревара „В крак с климата“

Екологично сдружение „За Земята“ обяви официалното начало на училищната надпревара „В крак с климата“

Екологично сдружение „За Земята“ обяви официалното начало на училищната надпревара „В крак с климата“. Идеята на състезанието е да напомни на жителите на Благоевградска област, че климатичните промени са факт и вече причиняват щети и налагат промени в живота ни, че нашите действия или бездействия влияят върху нашето бъдеще, поясниха организаторите.
В състезанието могат да се включат ученици от 5-и до 12-и клас от училища в област Благоевград. Ще бъдат отличени най-добрите предложения в категориите за снимки и за рисунки с климатично послание. Снимката може да бъде автопортрет /селфи/, снимка с текст /надпис/ или фото-разказ с поредица от снимки. Рисунката може да бъде обичайна или колаж, карикатура, комикс /разказ в картинки/. Снимките и рисунките трябва са свързани с местния климат, допълват от сдружение „За Земята“.
Състезанието е част от проекта „Климатът зависи от нас“, изпълняван от екологично сдружение „За Земята“ и фондация „ЕкоОбщност“. Целта е да се засили гражданското съзнание и участие по отношение на проблемите, свързани с климатичните промени, в училища и местни общности в седем общини в Западна България – Брезник, Годеч, Кресна, Симитли, Сливница, Струмяни и Трън. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария чрез фонд за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

bta.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder