Напрежение в родния ММА

Напрежение в родния ММА

Двама от най-големите български ММА бойци Росен Димитров – Близнака и Теодор Карастоянов не бяха допуснати до Общото събрание на федерацията в Горна Оряховица. Решението затова е взето лично от нейния председател Станислав Недков – Стъки.

Ето какво обявиха от Туинс ММА по този повод:

“Мотивът е ясен, Росен и Теодор са основни организатори на ММА състезания и заради тях ММА в България е жив! А, една федерация, която неизвестно как получен лиценз от 29 декември 2014 г., спъва развитието на този спорт и по всякакъв начин се опитва да спира състезания, които не са под нейна шапка.

Теодор и Росен, просто искаха да попитат : „Защо се прави това ?“, след като в чл. 4. от закона ясно е написано: „Държавата насърчава развитието на физическото възпитание и спорта, като: 1. признава заниманията с физически упражнения, спорт и туризъм за вътрешно присъща потребност и право на всички български граждани да поддържат и усъвършенстват своите двигателни възможности“.

Федерация, която се бие в гърдите ,че има получен лиценз, ако не помага, то не трябва да пречи на развитието на спорта! С цялата си наглост в прессъобщения тази федерация твърди, че е „на 26 септември съвместно с „Туинс-ММА“ е провела съвместна гала вечер!

От TWINS MMA , твърдо заявяваме ,че това не отговаря на истината ! БФММА се опита да спре това събитие и дори не е цитирала правилно името, под което се организира и осъществи въпросната гала! Това не е единствения опит за саботаж: на 2 август бе направен опит за спиране на събитието Максфайт, преди това през месец май беше спряна една от най-големите вериги в Европа- FFC да проведе събитие в София.

Най-голямото аматьорско състезание в град Кюстендил също беше спряно. На състезателите се изпращат предупредителни писма , че ще им бъдат спрени състезателни права и т.н.

В България гали по смесени бойни изкуства се провеждат от 1991г. и са посещавани от десетки хиляди зрители, дали са поле на развитие на много състезатели включително и на световни и европейски шампиони, които сега прославят името на България зад граница. БФММА не би могла да навакса числото на тези гали и в следващите 200 години, но активно се стреми да ги спре! Успоредно с това успя да компрометира България пред световната ММА общественост със спирането на галата на FFC в София!

В резултат на изброените действия, водещи промоутъри в организирането на тези събития, категорично отказват да поддържат всякакъв контакт с БФММА и призовават спортна общественост да изолира тази федерация от всякакви мероприятия. Това действие е насочено срещу ръководството на федерацията, но не и срещу нейните състезатели!

Зад тази декларация застават организаторите на бойни гали,които вече получиха и международна подкрепа и предложения за турнири извън България: Туинс ММА София, Арена ММА Пловдив, Максфайт, Питбулс ММА, Боен Клуб България“.

sportal.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder