Топ вести
05.03.2024 - Протеинов десерт – мисията възможна
05.03.2024 - Digital Scouts се завръща с още теми за онлайн безопасност и нови звездни посланици на каузата в социалните медии  
05.03.2024 - Обществено обсъждане по проект за изменение и допълнение на Наредбата за организация и управление на гробищните паркове на град Видин и общината  
05.03.2024 - Министър Цеков: Днес сме една идея по-близо до това да имаме нормална свързаност между столицата и Видин
05.03.2024 - Дрогиран шофьор прати моторист в болница
05.03.2024 - Националният статистически институт ще проведе за втори път състезанието DATATHON за ученици
04.03.2024 - Движението по новия 13,6 км участък Макреш – Бела от пътя Видин – Ботевград ще бъде пуснато на 5 март
03.03.2024 - Община Видин чества 146 години свободна България
03.03.2024 - 146 години свободна България
01.03.2024 - Над 600 първокласници получиха българското знаме във Враца
ЕС започва от петък прилагането на схемите за квотно разселване на мигранти

ЕС започва от петък прилагането на схемите за квотно разселване на мигранти

От петък започва прилагането на схемите за квотно разселване на мигранти в ЕС, съобщи Европейската комисия.
Първите разселени ще бъдат еритрейци, пристигнали в Италия. Те ще бъдат преместени по собствено желание в Швеция. Комисията не уточни колко мигранти ще обхване тази първа стъпка в прилагането на квотите. Разселените ще бъдат мигранти, регистрирани и отговарящи на условията за получаването на закрила в ЕС. Схемите не предвиждат разселването на незаконно проникналите в ЕС, уточни говорителят на комисията Маргаритис Скинас.

До март догодина се очаква предложение на ЕК за постоянни схеми за разселване, съобщи говорителят на комисията Мина Андреева. В отговор на въпрос тя добави, че ЕС изготвя план за връщането на неподлежащите на получаване на статут. Тя уточни, че засега едва под 40 на сто от съгласилите се да напуснат ЕС мигранти действително са изпълнили обещанието си.
Андреева отбеляза, че държавите в ЕС са отделили 800 милиона евро до 2020 г. за връщането в държавите на произход на мигрантите, които нямат право да останат в Европа. За тази цел ЕК е предвидила пет милиона евро. Европейската гранична служба Фронтекс разполага с бюджет от 15 милиона евро за следващата година за дейностите по експулсирането на мигранти.
По повод представения снощи предварителен план за действие между ЕС и Турция по миграционния въпрос Скинас посочи, че в следващите дни зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс ще бъде в Анкара за допълнителни преговори. Скинас изрази очакването договорките да приключат преди заседанието на Европейския съвет следващата седмица.

Източник: Брюксел
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder