Японците минават на българско месо

Японците минават на българско месо

Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, очаква се разрешение и за свинско

Япония е одобрила процедурата за внос на българско птиче месо и гъши дроб, с което вече допуска нашите продукти до местния пазар, съобщи заместник-министърът на икономиката Любен Петров при откриването на българо-японски бизнес форум.

В момента тече друга процедура за разрешаването на износ на българско свинско месо към Япония. Според Петров двете процедури ще позволят на много малки и средни предприятия от България да намерят свои партньори в Япония и да започнат износ. Зам.-министърът призова японските компании да насочат поглед към България като страна, която може да бъде тяхна врата за цяла Европа. Той обясни, че има възможности за влизане в държавните и частни индустриални зони у нас.

Япония има 35 млн. малки и средни предприятия. Повечето от тях търсят възможности за излизането на нови пазари.

Между България и Япония съществува неизползван потенциал за нарастване и диверсифициране на двустранния стокообмен. Необходимо е и двете страни да търсят експортни възможности за балансиране и увеличаване на двустранния стокообмен, чрез насърчаване на преките контакти между български и японски фирми и бизнес партньори, каза шефът на агенцията за малки и средни предприятия Мариета Захариева.

Източник:forumnews.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder