Татяна Лолова сложи началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж

Татяна Лолова сложи началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж

Великолепната ни актриса Татяна Лолова даде началото на тържествата за 100-годишнината на българското кино в Париж, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата. Четири поколения зрители аплодираха голямата и много обичана българска актриса Татяна Лолова след парижката премиера на документалния филм „Портрет на една дама“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев в Българския културен институт във френската столица. Знаменитата ни актриса е в столицата на Франция по покана на Българския културен институт – Париж.
„Щастлив съм, че Татяна Лолова е тук, защото в дългогодишната й изключителна кариера на актриса се оглежда историята на българското кино и театър“, каза Ангел Чолаков, посланик на България в Париж.
Залата на Института трудно успя да събере желаещите да се срещнат с изключителната българска актриса, която наскоро чества шест десетилетия на сцената.
Татяна Лолова разписа и биографичната си книга „1/2 живот“.
Днес – 14 октомври, тя ще представи в залата на Българския културен институт в Париж филма на режисьора Иван Ничев „Звезди в косите, сълзи в очите“, в който участват незабравими български артисти.

 

Източник: Агенция Фокус

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder