Турция е отправила предупреждение към посланиците на Русия и САЩ срещу подкрепа за сирийските кюрдски бойци

Турция е повикала вчера посланиците на САЩ и Русия, за да отправи към тях предупреждение срещу всякаква подкрепа за сирийските кюрдски бойци в рамките на операциите им срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“, предаде АФП, като се позовава на турски официален източник.
Турските власти информираха за позицията на Турция по въпроса за сирийската кюрдска партия „Демократичен съюз“, разглеждана от Анкара като близка до бунтовниците от Кюрдската работническа партия /ПКК/, е посочил пред АФП отговорен представител на турското министерство на външните работи. Той е добавил, че посланиците са били отправени „необходимите предупреждения“.
Анкара разглежда партия „Демократичен съюз“ като „братска“ партия на Кюрдската работническа партия /ПКК/, която води въоръжена борба срещу турските сили за сигурност от 1984 г. насам.
Пентагонът обяви в понеделник, че от самолети са били хвърлени муниции на сирийските кюрдски милиции, свързани с партия „Демократичен съюз“, които се сражават срещу „Ислямска държава“ в Северна Сирия.
Русия от своя страна се намеси в конфликта в Сирия в подкрепа на режима на президента Башар Асад. През последните дни тя засили въздушните си удари срещу бунтовническите движения, воюващи срещу правителствените сили, сред които е „Ислямска държава“.

Източник: БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder