Просветното министрество обмисля да постави пределна цена на учебниците

Просветното министрество обмисля да постави пределна цена на учебниците

В Министерството на образованието обсъждат учебниците да имат пределна цена, съобщи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева по БНР. Целта по думите й е да има прозрачност в процедурата по създаването и определянето на себестойността им.

„За да бъде, първо, абсолютна публична и прозрачна процедурата на създаването на този продукт, за да може да бъде ориентир за учителите и директорите, родителите, себестойността на съответния учебник, за да бъдат поставени при абсолютно равни условия всички издателства“, разясни Кастрева.

По думите й ще има възможност и за отклонения от определената максимална цена, но те ще трябва да се аргументират и да бъдат съобразени с начина на формиране на цената.

За слуховете от миналата седмица в някои медии, че Министерството на образованието и науката обмисля да редуцира произведенията на Христо Ботев и Иван Вазов от задължително изучаваната литература, министър Тодор Танев заяви пред БНР, че докато е на този пост, изучаваният материал по български език и литература върху тези автори би могъл само да се увеличава, а не да намалява.
Източник: dnevnik.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder