Неонацист зад нападението в шведско училище

Неонацист зад нападението в шведско училище

Нападателят в шведско училище, който уби учител и ученик с нож, е бил симпатизант на крайната десница, съобщи АФП, като се позова на шведски медии.

Според тях 21-годишният извършител е бил враждебно настроен към исляма и имиграцията и е симпатизирал на крайнодесни радикални шведски движения.

Шведската полиция проверява дали има политически мотив за нападението, извършено вчера в училище в град Тролхетан, което се посещава от деца на имигранти.

Нападателят почина, след като беше ранен от полицията.

Младият мъж си е падал много по военни филми и романите на Стивън Кинг. В канала си в YouTube той е качил и филми за Хитлер и за нацизма.

В профила си във „Фейсбук“ пък нападателят е качил миналата седмица призив на партията „Шведски демократи“ (крайнодясна партия, представлявана в парламента) за произвеждането на референдум за имиграцията.

Швеция е една от страните в ЕС, която приема най-голям брой имигранти. Тази година тя очаква да приеме до 190 000 кандидатури за убежище.

При нападението вчера бяха ранени преподавател и ученик, който се бори за живота си. Нападателят беше маскиран в костюм на герой от филмовата поредица „Междузвездни войни“ и първоначално хората в училището си помислили, че се е дегизирал за предстоящия Хелоуин.

 

Източник: vesti.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder