Мигранти отказват новото си място в Швеция

Мигранти отказват новото си място в Швеция

Мигрантите в Швеция искат да се върнат в Германия – било твърде студено и твърде далече.
Пристигнали в Швеция мигранти от два дни отказват да слязат от автобус на миграционната служба. Те заявяват, че мястото, където са настанени, е прекалено изолирано и някои от тях искат да се върнат в Германия, съобщава агенцията по миграция, цитирана от Франс прес, цитирана от БТА.

В неделя привечер около 60 сирийски и иракски бежанци са пристигнали в Лимедсфорсен, недалеч от границата с Норвегия. Те ще трябва да отседнат в селището от дървени къщи до разглеждане на исканията им за убежище. Двайсетина от тях, като разбрали, че са на десетки километри от най-близкия град и че в гората живеят мечки, вълци и лосове, отказали да слязат от автобуса и поискали да бъдат отведени в голям град.

Казват ни, че ще живеем тук, но това не е по силите на всички. Има деца и една бременна жена, прекалено е студено, няма нито магазини, нито лекар„, обясни по шведската телевизия сириецът Хадел Ваез.

Всяка седмица в Швеция, която има население от 9,8 милиона души, пристигат по 10 000 бежанци. Много от тях не са свикнали с шведските условия, с температури, които падат под минус 30 градуса и сняг през половината година. Местата за настаняване са на изчерпване и се обмисля дори създаването на палаткови лагери.
Преговорите с бежанците продължиха и снощи.

Източник: dir.bg
Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder