Унгария ще ни подкрепи за влизане в Шенген

Унгария ще ни подкрепи за влизане в Шенген

Унгарският външен министър Петер Сийярто заяви, че на практика вече е създадена македонско-българска отбранителна линия срещу мигрантите. Той се срещна в четвъртък с представители на българските власти, предаде румънският унгарскоезичен вестник Transindex.
„Съгласихме се с моя български колега Даниел Митов, че миграцията е най-голямото предизвикателство в историята на ЕС и че това предизвикателство може да се реши единствено, ако външните граници на Европа биват защитавани“, каза Сийярто.„Въпреки това миграционната вълна продължава с пълна сила. В момента ЕС не е защитен от юг, понеже Гърция отказва да участва в изпълнението за задълженията си по Шенген, ето защо може би трябва българите и македонците да поемат южната линия на защита“, добави той.
Сийярто смята, че България е узряла и готова за членство в Шенген. “В този изключително критичен период тя показа на ЕС, че може да защити своите граници , да взема решения и че има финансовите ресурси. Това трябва да бъде взето предвид“, добави унгарският външен министър.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder