Над 150 души пострадаха по заледените улици на София

Над 150 души пострадаха по заледените улици на София

Близо 160 души от неделя до понеделник на обяд са потърсили помощ в травматологията в най-голямата спешна болница у нас – Пирогов. На над 50 от пациентите им се е наложило да останат за лечение.

По думите на дежурния лекар Кристиян Николов по-мекото време в първия работен ден на седмицата е предпоставка за по-малкото пациенти, които търсят помощ в травматологията. По думите му всяка година, когато температурите паднат значително и навали сняг има и подобно увеличение на пострадалите по улиците. Съветът му е възрастните хора да си стоят вкъщи и ако е възможно да не излизат. Ако все пак им се наложи да са със стабилни обувки с грайфер. При нужда да използват бастун или патерица с железен или стоманен връх.

И в Пловдив ледът по улиците причини тежки счупваниа на стотици хора за последната седмица.

Ударно започна днешната смяна на ортопедите от болница Свети Георги. Садет Пехливанова е една от пострадалите. Разказва, че на път за работа се подхлъзнала и паднала върху китката си. Счупването е лошо и се налага костта ѝ да бъде фиксирана с пирон.

Дежурните лекари разказват, че на много от пострадалите, преминали за преглед, се налага операция, особено на по-възрастните хора.

Тротоарите по основните улици и булеварди са изчестиени, но положението в кварталите остава тежко,оплакват се пловдивчани.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder