В Бургас спасиха жена с 8 килограма тумор на яйчниците

В Бургас спасиха жена с 8 килограма тумор на яйчниците

Бургаски гинеколози извършиха животоспасяваща операция на жена с над 8-килограмов тумор на яйчниците. Пациентката се възстановява и вече е в добро състояние

Операцията била извършена по спешност, тъй като туморът тежал дори повече от 8 килограма, а диаметърът му надхвърлял 40 сантиметра. Жената постъпила в Отделението по гинекология миналия петък със силни болки. Коремът й изглеждал като на бременна в деветия месец. Туморът притискал вътрешните органи и застрашавал нейния живот.

По време на операцията бил премахнат много внимателно, за да не се наруши целостта му. „Това е много важно, защото ако се спука, а впоследствие се установи злокачествен процес, това може да доведе до разсейки в корема и да влоши прогнозата“, обясни началникът на отделението д-р Радослав Горанов.

Срастванията в корема допълнително усложнили интервенцията, но екипът гинеколози
се справил перфектно.

Пациентката е в стабилно общо състояние и се възстановява под грижите на персонала на Отделението по гинекология.

Факт е, че за да се образува формация с такава маса е нужно дълго време и затова д-р Горанов отправя съвет към всички жени да посещават своя гинеколог поне веднъж годишно, защото понякога дори един пропуснат преглед може да доведе до сериозни последици за здравето.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder