„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие към правителството и към министъра на здравеопазването

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие към правителството и към министъра на здравеопазването

Партията „Атака“ ще гласува недоверие на това правителство и този министър, макар да сме убедени, че здравеопазването е само един от многото секторите, в които това правителство, и по-специално Реформаторският блок, се провали. Това заяви в парламента депутатът от „Атака“ Магдалена Ташева при дебатите по вота на недоверие. По думите й може да се иска вот на недоверие и в сектора на сигурността.
Според Ташева носителите на десен екстремизъм в лицето на този министър не могат да управляват социални дейности като здравеопазването. Здравеопазването е дълбоко социална функция на една държава и тя не бива да се поверява на носителите на една идеология, които от костово време насам са свикнали да наричат разрухата реформа, коментира Ташева.
Тя заяви, че предвидените реформи вещаят разруха в системата на здравеопазването. Днес бизнесмените в бели престилки слагат по-тежки диагнози, за да вземат пари по клиничните пътеки, каза Ташева. По думите й, докато се закриват общински болници, в страната като гъби никнат частни болници, заради възможността да източват НЗОК, например чрез фалшиви диагнози. Нищо не направихте срещу корупцията в лекарското съсловие, каза депутатът.
Назначаването на един крайно десен политик за министър на здравеопазването е парадокс, каза още Магдалена Ташева.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder