Топ вести
29.09.2022 - Специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-Видин
29.09.2022 - Областният управител на Видин обсъди организационно-техническата подготовка за изборите с кметовете на Брегово и Ново село
29.09.2022 - В края на октомври стартира монтажът на климатици по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Видин“
29.09.2022 - 43-годишен жител на село Горни Лом е бил задържан за притежание на наркотици
28.09.2022 - С модерен комплекс за спорт на открито ще се сдобие видинското училище „Любен Каравелов“
28.09.2022 - Близо 19 млн. лв. са одобрени за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия
28.09.2022 - Одобряват се допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната
28.09.2022 - Осигуряват се 40 млн. лв. за лекарства за деца с редки заболявания
28.09.2022 - Одобрен е отчетът за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2021 година
28.09.2022 - „Ден на отворените врати“ в Административен съд-Видин
Миков: Партиите,  които ще подкрепят правителството, просто не искат избори

Миков: Партиите, които ще подкрепят правителството, просто не искат избори

Партиите, които днес ще подкрепят правителството, просто не искат да има избори, независимо как политиката се отразява на българските граждани. Това заяви председателят на ПГ на „БСП лява България“ и на БСП Михаил Миков по време на разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов“ 2 заради политиката в здравеопазването. Той посочи поименно Патриотичния фронт, „Български демократичен център“ и АБВ.
Ясно е, че Бойко Борисов във втория си мандат като министър-председател има друга тактика – в първия за три години и половина бяха сменени четирима министри на здравеопазването, във втория ГЕРБ самоотвержено защитава министъра, без ясна политическа подкрепа, министъра, който е подкрепян от политически фракции, които се страхуват да не би днес случайно да има избори, каза Миков.
От 1999 г. досега здравето все повече се превръща в стока и днешната политика на правителството задълбочава това, отбеляза той. Стоката като отидеш на сергията обикновено я избираш, разликата със здравеопазването е, че не ти избираш стоката, лекарят е посредник, който практически предопределя как ще се лекуваш и най-важното колко ти струва това лечение, посочи Миков.
Председателят на БСП коментира, че в желанието да защити бюджета на НЗОК днешното правителство натоварва още повече българските граждани с доплащане, натоварва и лекарите да определят колко струва болничният лист или да не чакаш с болки два месеца. Не е ясно, ако не искаш да чакаш по какви тарифи ще доплащаш, посочи той. По думите му свободният пазар ще определя здравето и живота на българския гражданин.
ГЕРБ ще понесе всичките негативи от водената политика и няма да мине номерът, че министърът не е намерен на някое кръстовище, предупреди Миков. ГЕРБ очевидно скрито ще подкрепя тази политика, чиято едничка цел е да се намалят или задържат обществените разходи за здравеопазване за сметка на доплащане, каза той. Миков посочи, че ще доплащат онези, които редовно са си плащали здравните вноски, за правото да живеят и да се лекуват. Той отбеляза още, че все по-малко българи виждат смисъл да плащат здравното си осигуряване. По думите му такова компрометиране на системата е резултат от днешната политика.
Дали правителството ще смени политиката зависи от гласа на тези, които днес подкрепят вота на недоверие, каза Михаил Миков. Ако правителството не смени политиката, много скоро този вот на недоверие ще бъде вот на недоверие на българските граждани, заключи той. Това предаде БТА.

Източник:БТА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder