Въведоха дневни квоти за мигранти в Австрия

Въведоха дневни квоти за мигранти в Австрия

Дневни квоти за допускане на мигранти на територията на Австрия влизат в сила от днес, предадоха Франс прес о БТА. Засега мярката е донякъде условна, тъй като поради лошото време потокът от бежанци не е голям.

От тази сутрин Австрия приема не повече от 80 търсещи убежище дневно и до 3200 мигранти, преминаващи транзитно през нейната територия.

Всички те ще трябва да минават през граничния пункт Шпилфелд на границата със Словения, където са съсредоточени значителни сили. Поради лошото време обаче от 11:00 часа по Гринуич вчера до тази сутрин не е пристигнал нито един мигрант, съобщи говорител на местната полиция.

Австрийското правителство оправда въвеждането на квоти с неуспеха на ЕС да ограничи потока от мигранти и да приеме постоянния механизъм за разселването им, предложен от Германия.

Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос остро разкритикува австрийското решение, което според него е несъвместимо с европейските закони. Виена отхвърли тази позиция и изключи възможността да отмени решението си.

Австрия смята, че няма да може да посрещне повече от 37 500 бежанци тази година. Миналата година бяха подадени 90 000 молби, които се равняват на близо 1 процент от населението на страната с 8,5 милиона жители.

Сподели в социалните мрежи:
Тагове:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder