Бедствено положение в Сърбия

Бедствено положение в Сърбия

Бедственото положение в Сърбия заради проливните дъждове продължава вече четвърти ден, предаде сръбската телевизия PTC, цитирана от “Фокус”.
“В последните 24 часа имаше около 30 литра дъжд на квадратен метър, но как ще продължи ситуацията, зависи много от днешния ден”, заяви ръководителят на сектора за извънредните ситуации Предраг Марич, цитиран от PTC.
Като най-критични точки на територията на страната правителството определя района на сливането на двете Морави, Парачин и Чуприя, Източна Млава, Пек, както и общините по течението на Западна Морава, които вече бяха наводнени.
Властите евакуираха около 120 души в югозападната част на Сърбия по-рано тази седмица, след като преляха реки, заливайки стотици домове и ферми.
Решението за извънредно положение се налага като превантивна мярка, която да улесни функционирането на всички органи на страната, за да се осигурят животът и безопасността на хората, както и ликвидирането на последствията от наводненията.
Според РТС ситуацията в Сърбия цялостно се утежнява от мигрантски криза и това може да наложи армията да участва по-активно в усилията на полицията да гарантира границите.

Очакванията на метеоролозите са дъждовете в Сърбия да продължат до вторник.

Източник:ФорумНюз

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder