Изнесена приемна на видинския кмет в град Дунавци

Изнесена приемна на видинския кмет в град Дунавци

Продължава провеждането на изнесени приемни на кмета на Община Видин Огнян Ценков. Организираната в Дунавци е
третата поред от началото на тази година. Тя протече при голям интерес от страна на жителите на града. Един от най-
дискутираните проблеми беше свързан с работата на местното читалище. То се помещава в сградата на кметството, където собственост имат и други организации. От ръководството на читалището поставиха въпроса за достъпа до салона след 17 ч., където самодейците и конкретно детският състав да провеждат репетиции. С това обаче не бяха съгласни останалите собственици, защото сградата е с общ вход и в нея има и банкомат. За да се разреши проблема, беше взето решение един от служителите в кметството да премине на плаващо работно време, така че в дните с репетиции да носи отговорност за достъпа до сградата. Тъй като темата провокира много спорове, Огнян Ценков апелира и към читалищните дейци, и към всички граждани да постигнат разбирателство помежду си и да решават заедно възникналите проблеми. Той обеща, че Община Видин, както и досега ще поема разходите за електроенергия на читалището и ще подкрепя дейността му.
Хората поставиха още пред видинския кмет проблеми за благоустрояването на селището, за уличното осветление, за почистването и за безработицата. По отношение на временната заетост заместник-кметът на общината Венци Пасков каза, че стартира програма за младежи до 29 години и за Дунавци са определени 3 бройки. Скоро се очаква да бъдат реализирани още две програми за временна заетост. В тази връзка Огнян Ценков заяви, че намеренията на общинското ръководство е активно да се търсят инвеститори и да се създават трайни работни места.
По време на срещата с жителите на Дунавци видинският кмет съобщи, че над 80 000 лв. от сумата в размер на 1 000 000 лв., която държавата отпусна в помощ на общината, са заложени за ремонт на улица „Маршал Толбухин“. Част от присъстващите изразиха мнение, че от поправяне имат нужда и други улици. Затова Огнян Ценков разпореди на кмета на града Димо Скорчев да се направи предложение до общината и се вземе решение къде да бъдат извършени ремонтни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на Община Видин.

[envira-gallery id=“9175″]

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder