Общината ще възстанови тротоара при Паметника на скърбящия воин

Общината ще възстанови тротоара при Паметника на скърбящия воин

Предстои да бъде възстановен премахнатият през 2014 година тротоар около градинката при Паметника на скърбящия воин. Това решение беше взето на провелото се в средата на седмицата заседание на Общински съвет – Видин. Включването на тази точка в дневния ред на местния парламент се наложи заради становището на Министерство на културата, че тротоарът, който от културното ведомство считат за неразделна част от монумента, е бил премахнат незаконно.
Това становище на Министерството на културата е дадено още на 17 февруари 2015 г., като с него се изисква премахнатият тротоар около зелените площи да бъде възстановен в предишния му вид – след като това не се случва, на 30 декември миналата година в Община Видин е получено писмо от ДНСК – София, с изискване за предприемане на спешни действия от страна на общинската администрация за привеждане на обекта в съответствие със становището на Министерството на културата. Точно това е и наложило разглеждането на предложението, с което Общинският съвет възложи изработването на проект за изменение на Подробен устройствен план – парцеларен план, с който обектът да се урегулира „за озеленяване и паметник“, включително с оформяне на бордюр и тротоар.
Общинският съвет реши също така да бъде изготвен нов проект за организация на движението, обхващащ кръстовището на бул. „Панония“ и ул. „Горазд“ в гр. Видин чрез изграждане на светофарна уредба. Това се предприема във връзка с увеличаване броя на пътнотранспортните произшествия в този участък. Кръстовището, което се визира в това решение на местния парламент, е непосредствено до завоя с обратен вираж, където неотдавна при катастрофа загина 18-годишно момиче – смъртен случай, който съвсем не е първи на това място. От Община Видин се надяват обаче, че със слагането на светофарна уредба рискът от пътни инциденти в този район ще намалее.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder