Огнян Ценков се включи в инициативите по повод Международния ден на ромите

Огнян Ценков се включи в инициативите по повод Международния ден на ромите

Във Видин се проведе кръгла маса по инициатива на Общинския съвет и Сдружение „Организация ДРОМ“. Кръглата маса се проведе в деня, в който се отбелязва Международният ден на ромите и неин домакин бе Областната администрация. Участие в дискусията по време на кръглата маса взе и кметът на Община Видин Огнян Ценков. Той приветства всички представители на ромската общност, живеещи на територията на общината, по случай 8 април и в същото време изрази своята съпричастност към жертвите на Холокоста от ромския етнос, чиято памет се почита на този ден. Ценков отбеляза и факта, че в нашия регион представителите на всички етноси живеят в мир и разбирателство от векове.
„Категорично завявявам, че Община Видин проявява толерантност и предприема всички необходими действия за подпомагане и интегриране на ромите като равнопоставени членове на нашето общество. Сигурен съм, че днешният форум е много полезен и ние ще дадем пример и на другите региони и общини по подобен начин да работим заедно за сплотяване на българската нация“ – каза видинският кмет.
В кръглата маса участие взеха и заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Венци Пасков. Емилия Николова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ в общината представи мониторингов доклад на Общинския план за интеграция на ромите 2015 г.
След форума участници и гости се отправиха по традиция към брега на река Дунав за възпоменателната церемония в памет на жертвите на Холокоста от ромския етнос.
[envira-gallery id=“17309″]

Сн.: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder