Московски скочи на сайтовете за споделено пътуване

Московски скочи на сайтовете за споделено пътуване

Транспортният министър Ивайло Московски поиска сайтовете за споделено пътуване да бъдат закрити, предаде novinar.bg. Това се случи на среща с Националното сдружение на автобусните превозвачи. Целта на министъра е да се намалят случаите на нерегламентиран превоз и да бъде ограничен „сивия сектор“ в бранша.

На срещата беше сключено споразумение с три конкретни стъпки. Също така беше определн срок от три месеца за предложения за промяна в националната транспортна схема. От изказването на Московски пред медиите стана ясно, че специалисти от Българската академия на науките (БАН) са изготвили математически модел за нова транспортна схема. Оказва се, че националната схема се разминава с тази на областите. Ще бъдат коригирани дестинации, спирки, както и места за качване в автобусите. Още от следващата седмица започва работата по тази промяна.

Втората точка от споразумението касае изготвяне на нова категоризация на автогарите. До месец трябва да бъдат направени предложения по тази точка, а следващите два месеца ще бъдат за изготвяне на ново ценообразуване.

Третата точка от документа, подписан между Московски и превозвачите засяга законодателни промени. Ще бъде наложен мораториум върху форсмажорните обстоятелства, при които общините сключват договори с превозвачески фирми, защото така престъпват Закона за обществените поръчки.
„Общините правят това, защото е необходимо бързо да намерят превозвачи, а не им стига времето, за да проведат обществени поръчки, така при форсмажорни обстоятелства могат да сключат договор, без да провеждат поръчка”, обясни министъра на транспорта.
Междувременно превозвачите подготвят протест на 26 април.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder