ЕП прекрати разглеждането на безвизов режим за Турция

ЕП прекрати разглеждането на безвизов режим за Турция

Председателят на ЕП Мартин Шулц и лидерите на различни фракции прекратиха обсъждането на безвизов режим за Турция, предаде offnews.bg.

Шулц заяви, че темата ще бъде обсъждана след като Турция изпълни всички 72 условия.

Днес в Европарламента трябваше да се обсъди предложението на ЕК за отпадане на визите за турски граждани. Самата Европейска комисия призна, че това не се е случило. ЕП категорично обяви, че няма да направи стъпка към отпадане на визовия режим, докато Анкара не изпълни всички условия.

Депутатите от Европейския парламент са притеснени от действията на турския президент Ердоган срещу медии, както и от лошото отношение спрямо кюрдите в страната. Одобрението на ЕП е едно от условията за премахване на визите за турски граждани. Облекчаването на визовия режим е част от споразумението между ЕС и Турция за справяне с бежанската криза.

Междувременно Ердоган заяви, че ЕС все още иска от Турция да представи проекти, за да получи парична помощ за бежанците и че това е комично, тъй като направеното от Турция за мигрантите вече е налице, но тя няма да позволи да се играе с достойнството на турския народ.

Ердоган допълни, че в Турция в момента има 25 лагера, които са приютили 3 милиона бежанци, а ЕС въпреки обещаните 3 милиарда евро годишно продължава да разиграва Турция.

„Поискаха да променим закона за борба с тероризма. Искам да запитам тези които ни дават подобни наставления защо разрешават на една терористична организация да издига палатки пред Европарламента. Ако искат закон, който ще разреши на терористите да издигат палатки за съболезнования за терористите, извършили кървавите нападения в градовете ни, и който ще разграничава терористите на добри и лоши, ще има много да чакат. Турция, за разлика от тях, няма да отвори обятия за терористите. Надявам се че ще изпълнят обещанията си и най-късно до края на месец юли ще поставят в сила либерализацията на визовия режим. Но няма никакъв смисъл този въпрос да се преувеличава толкова много защото винаги има изход от всяка ситуация. С категоричност ще съхраняваме достойството си и няма да се прекланяме пред исканията на европейците“, каза Ердоган.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder