Откриха пет детски полицейски управления в Област Видин

Откриха пет детски полицейски управления в Област Видин

С тържествена церемония в ОДМВР-Видин бяха открити пет Детски полицейски управления, съобщиха от полицията. На събитието присъстваха инж. Огнян Ценков – кмет на община Видин, г-жа Марийка Василева – началник на Регионалния инспекторат по образование, представители на БЧК, Българската православна църква и служители на МВР.

„Убеден съм, че повечето от присъстващите тук третокластници мечтаят, когато порастнат да станат полицаи. Вярвам, че предстоящите обучения и занимания в новите детски полицейски управления ще затвърдят това тяхно желание. Деца, бъдете упорити, последователни и успешни. И един ден ще станете полицаи – честни и доблестни служители на реда и закона”, заяви старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин и откри тържеството.

Началниците на Районните управления във Видин, Белоградчик и Кула представиха училищата, в които ще има Детски полицейски управления – СОУ”Любен Каравелов”–Видин, ОУ”Св.Климент Охридски”-Видин, СОУ”Св.Св.Кирил и Методий”-Брегово, ОУ”Васил Левски”-Белоградчик и СОУ”Васил Левски”-Кула.
Подписани бяха декларации за партньорство между районните управления и учебните заведения. Децата положиха клетва, която е част от Етичния кодекс на Детското полицейско управление и получиха специални светлоотразителни жилетки.
[envira-gallery id=“17271″]

Сн.: ОДМВР-Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder