Стадион за милиони откриха в Ново село (Видео)

Стадион за милиони откриха в Ново село (Видео)

В Ново село бе открит модерен спортен комплекс, изграден по европейски стандарт с финансовата подкрепа на ЕС. Лентата на съоръжението бе тържествено прерязана от народният представител Владимир Тошев, областният управител на Видин Момчил Станков и кметът на община Ново село Георги Стоенелов.

„Този комплекс, който сега открихме, е най-добрата спортна база в област Видин. Можете да се гордеете, че вие сте неговите стопани. От вас зависи инициативата да се развие като център на добрия, здравословния начин на живот не само за децата и младежите, за всички нас”, обърна се към присъстващите народния представител Владимир Тошев и апелира представителите на държавната и местната власт да подкрепят развитието на комплекса.

Стойността на съоръжението възлиза на 5,7 млн. лв. (без ДДС), осигурени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Комплексът е разположен върху 38 дка и в него влизат стадион с изкуствена тревна настилка, лекоатлетическа писта с 4 състезателни коридора и трибуни със 700 зрителски места. Освен това има още игрища за баскетбол, волейбол, минифутбол и тенис на корт, открит плувен басейн, два паркинга, сервизни помещения и пречиствателна станция за отпадни води.

Архимандрит Максим от Видинската света митрополия освети новото съоръжение пред стотиците жители и гости на Ново село. Освен него откриването уважиха кметът на община Видин Огнян Ценков и неговият заместник Венци Пасков, кметът на Димово Лозан Лозанов и на Ружинци – Александър Александров, директорът на Областната дирекция на МВР Янко Янколов, бившият национален състезател и председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново – Бончо Генчев, представители на местните институции и спортни дейци от региона и страната.

„От днес този стадион е с отворени врати. Ползвайте тази придобивка, защото тя е направена не само за жителите на Новоселската община и област Видин, а и за всички граждани на Република България”, каза кметът на Ново село Георги Стоенелов допълвайки, че новоселяни заслужават подобен спортен комплекс с дългогодишните традиции, които имат в спорта.

„Няма да спрем дотук. Ще продължим да изграждаме клубовете, спортните дейности, за да може един ден тези дечица, които са застанали до нас, да бъдат нашето бъдеще”, обеща подкрепа Бончо Генчев от името на президента на БФС Борислав Михайлов. Той подари на играчите на новоселския отбор „Славия” футболен екип, топки и фланелки. В първия ден от календара на новия спортен комплекс бяха записани първите две приятелски срещи. На централния футболен терен премериха сили юношите от „Славия” – Ново село и Бдин” – Видин, а на мини футболното игрище – детския отбори на домакина и видинския клуб „Пегас”.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder