Столично училище пропищя от кучета

Столично училище пропищя от кучета

Деца от 90-о СОУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в ж.к. „Люлин“ 2 са тормозени от кучета, съобщава Труд. Родители на ученици от столичното училище се оплакаха, че поради липсата на ограда двора на учебното заведение се е превърнал в парк за разходка на кучета.

„Домашните кучета се пускат свободно да тичат в двора на училището, нямат нито намордник, нито каишка“, казва Цветелина, майка на възпитаничка на училището, допълвайки, че всяка сутрин води дъщеря си със страх на училище. Жената се е оплакала в столичния инспекторат и от там са се погрижили в двора да се поставят знаци, забраняващи домашните любимци. Въпреки това никой не се съобразява с тях.

От управата на училището са писали десетки писма до общината с молби оградата да бъде възстановена, но въпреки това вече 25 години училището е без ограда.

Директорката на училището Емилия Иванова, сподели, че сумата нужна за възстановяването на ограда е минимум 100 хил. лв., което е непосилно за бюджета на учебното заведение.

Приоритет за кмета на община Люлин Милко Младенов е санирането на сградата, а за оградата трябва да се погрижат от управата на училището.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder