Топ вести
01.02.2023 - Нов рекорд бележи основният лихвен процент в България
01.02.2023 - Над 260 000 лв. е размерът на щетите от ураганния вятър във Враца
01.02.2023 - Одобрени са 183 милиона евро от ЕС за новата магистрала „Европа“ в посока Сърбия
01.02.2023 - Община Видин проведе информационна среща за санирането на многофамилни жилищни сгради
01.02.2023 - Двама се опитаха да ограбят автомат за кафе и бяха пребити с метални тръби във Врачанско
01.02.2023 - Държавен куклен театър – Видин с богата програма през февруари
01.02.2023 - Специализирана полицейска операция на 31 януари на път II 81 в района на Монтана
01.02.2023 - Стартира данъчната кампания на община Монтана
01.02.2023 -   МИР: Фирми от общините Русе, Габрово, Пазарджик, Казанлък и Марица са с най-много одобрени проекти от Плана за възстановяване
31.01.2023 - Повишената сънливост през есента и зимата – как да се справим
„Единни за промяна“: Липсва визия за правилно управление на общинската собственост

„Единни за промяна“: Липсва визия за правилно управление на общинската собственост

Общинската собственост не се управлява разумно – това заявиха общинските съветници от групата на „Единни за промяна“ във връзка с утрешното заседание на Общинския съвет. Повод за изявлението станаха две от предложенията в дневния ред. Първото предложение е за увеличение на цените за ползване на общинските зали и обекти за различни мероприятия, което според „Единни за промяна“ е абсолютно неоправдана мярка, целяща само пълнене на местната хазна; второто предложение, което беше коментирано е за продажба на общински имот в центъра на Видин.
По отношение на второто предложение председателката на групата на „Единни за промяна“ Росица Кирова отбеляза, че става въпрос за имот, който по незаконен начин, без необходимото решение на Общинския съвет, още през 2007 г. е преобразуван в частна общинска собственост, което е направило възможно върху него да бъде разположена частна автогара, чиито сгради по документи се водят преместваеми обекти. И до днес, обаче, според Росица Кирова тази промяна не е отразена в Общия устройствен план на Видин, където въпросният имот фигурира като събирателна улица. Тя заяви още, че с предложението на не се решава обществения проблем – а той е липсата на общинска автогара, на която автобусните превозвачи да могат да спират без проблеми.
Тя отбеляза, че още през 2011 г. кметът Румен Видов внася в тогавашния Общински съвет същото предложение – дори оценката на имота и тогава, и сега е една и съща, което не е чудно, предвид че и лицензираният оценител и тогава, и сега е едно и също лице. Кирова припомни, че през 2011 г. общинските съветници не приемат предложението именно заради пороците, които откриват в акта, с който предназначението на имота е променено от събирателна улица на автогара и спирка.
Липсва визия за правилно управления на общинската собственост, която или се разпилява, или се руши, или се разпродава, каза в заключение председателката на групата на „Единни за промяна“.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder