Видинският кмет с жест към ученици

Видинският кмет с жест към ученици

Видинският кмет Огнян Ценков за пореден месец отдели средства от заплатата си, за да подкрепи една благородна кауза. Този път градоначалника помогна на талантливите ученици от ПМГ „Екзарх Антим I“ – Симона Лилова и Калоян Тодоров. Ценков се срещна в кабинета си с двамата ученици, директорката на гимназията – Румяна Петрова и Валентина Велева – преподавател по физика.

Видинският кмет заяви, че е впечатлен от успехите на Симона и Калоян и им пожела да осъществят намеренията си, както и да представят достойно Видин.

Симона, която е ученичка в девети клас успя, благодарение на своите есета, да спечели за втори път 7-дневно обучение в научно-образователния космически център на НАСА в гр. Измир, Турция. Миналата година тя не успява да замине поради финансови причини, но благодарение на помощта на добри хора тази година Симона ще успее да сбъдне мечтата си.

Зрелостникът Калоян Тодоров се е доказал с зключителни резултати на националните финали на най-голямото международно състезание по информационни технологии за ученици, което се провежда през месец април в СУ „Св. Климент Охридски“. Той ще представи България на световния шампионат за Майкрософт IT специалисти, който се организира от 7 до 10 август в град Орландо, САЩ. Световният шампионат ще събере най-добрите 130 ученици в света. На изпитите за професионална сертификация в областта на информационните технологии Калоян събира максималния брой от 1000 точки за 20 минути.
Сн.: Община Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder