„Поетическа обсерватория“ се проведе в Белоградчик

„Поетическа обсерватория“ се проведе в Белоградчик

36-та „Поетическа обсерватория“ бе проведена в Белоградчик. Събитието бе организирано от община Белоградчик, дружеството на писателите във Видин и Народно читалище „Развитие – 1893 г.“. Единствената по рода си за страната проява се превърна в един от най-значимите поетични празници у нас.
В словото си към участниците зам. кметът на общината Антон Трифонов каза :“Похвално е, че „Поетическата обсерватория“, която датира от далечната 1981 вече толкова години ежегодно се претворява в живота. Ние, в качеството си на съорганизатори обаче, стигнахме до единодушното мнение, че е по-правилно традицията да се продължава, както първоначално е замислена и ежегодно да се провежда на 2 юни, тук, където й е мястото, на Астрономическата обсерватория. За мен е удоволствие да ви представя участниците в тазгодишното издание на културното събитие – писателят, поетът и преводачът Найден Вълчев, поетът от приятелската община Княжевац, Сърбия, поетите от дружеството на писателите във Видин- Ненчо Славчев, Дияна Сиракова и Колетка Павлова. Да приветстваме и нашият земляк проф. д-р Веселин Борисов, на който съвсем наскоро му бе присъдено почетното звание Академик и който на 10 юни в Хотелски комплекс „Скалите“ ще представи най-новите си две книги със стихове“.
Големият поет и автор на текстове на песни започна своето представяне с комплимент към домакините.
Големият поет и автор на песни започна своето представяне с комплимент към домакините и заяви, че толкова висок микрофон не е имал никога в живота си и не е виждал толкова красота на едно място, както в Белоградчик. Найден Вълчев представи своята пета книга „Попътни срещи“, а Веселин Борис рецитира стихове от своята книга „Шедьовърът на Бога – Белоградчик“.
И тази година свои стихове представиха и творци от Видинския регион.
За финал г-н Антон Трифонов благодари на творците за насладата и приятните мигове, преживяни от срещата с поезията и им подари сувенири от Белоградчик, а водещият на поетичния празник – Ненчо Славчев, пожела на всички участници здраве и успехи, и до нови срещи.
Сн.: Пресслужба Община Белоградчик

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder