Над 1 млн. румънски туристи очакваме това лято

Над 1 млн. румънски туристи очакваме това лято

Тероризмът е довел до загуби от 53 милиарда долара са загубите за световната икономика. Данните са на Американския съвет по международните въпроси за 2015 г. Това съобщи в Русе министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя каза още, че в България се предприемат всички превантивни мерки, за да се осигури безопасността на туристите.

„Сигурността беше заложена в Дунавската стратегия още от самото начало и това е една от приоритетните оси. Целта е да се повиши трансграничното сътрудничество по отношение на контрола на документи, консулските услуги и борбата с корупцията“, заяви Корина Крецу.

Вицепремиерът на Румъния Василе Динку каза, че Румъния е една от най-сигурните и безопасни държави.

Министър Ангелкова съобщи още, че през миналата година България е посетена от 980 000 румънски туристи, като тази година се очаква ръст от 4-5% или над 1 млн. Тя благодари на гражданите на северната ни съседка, че се доверяват на България като туристическа дестинация.

„Миналата година в северната ни съседка е приета нова национална стратегия за сигурността. В България също се работи в това направление“, посочи Николина Ангелкова.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder