Кметът на Лондон поиска повече автономия

Кметът на Лондон поиска повече автономия

Садик Кан, който е кмет на Лондон от месец май, заяви, че столицата трябва да получи повече автономност, за да преодолее икономическата несигурност, отприщена от решението на избирателите Великобритания да напусне ЕС.

„От името на всички лондончани аз настоявам за повече автономия за столицата“, се казва в текст на негова реч, разпространена от кабинета му.

„Повече автономия, за да защитим икономиката на Лондон от несигурността пред нас. Повече автономия, за да защитим бизнеса, идващ от цял свят да търгува тук. Повече автономия, за да защитим нашите работни места, благосъстояние и просперитет.“

Лондон е единственият ключов район на Англия, гласувал в четвъртък убедително за оставане в ЕС. Другите два района от Великобритания със същата позиция са Шотландия и Северна Ирландия.

В събота Кан поиска и място за Лондон на преговорите на Великобритания с ЕС, за да запази икономиката и инвестициите си в глобалния финансов център.

„След като 60% от лондончани гласува за оставане, ние очевидно сме много разочаровани. Страната ни е разцепена на две. Задачата ни е да съберем хората отново, да излекуваме това разделение. Но моята работа е и да имаме работа, търговия, инвестиции в града и затова правителството трябва да разбере, ми трябва да ни даде повече власт.“

Градоначалникът на Лондон, който бе най-яркият проевропейски участник на последния телевизионен дебат преди референдума, каза още, че се е скъсал от работа през последните 7 седмици, за да убеждава лондончани да останат в ЕС и е горд от постигнатото.

Кан заяви, че 1 милион граждни на другите страни от ЕС, живеещи в Лондон, са „добре дошли в нашия град“. „Ценя вашия принос за града и това няма да се промени.“

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder