Топ вести
22.10.2018 - „Системата ни убива“ протестира за последно във Видин (Новините на Видин Вест)
22.10.2018 - Техници със специалност „радио и телевизия“поддържат изправността на медицинската техника във Видинската болница „Света Петка”
22.10.2018 - Бившия директор на Областната дирекция „Земеделие“-Видин Николай Тодоров с ефективна присъда
22.10.2018 - Позитивните нагласи  спрямо ЕС продължават да доминират
22.10.2018 - Хванаха 23-годишен от Ново село да отглежда трева
22.10.2018 - Мъж пострада след като бе притиснат от трактор
22.10.2018 - Мъж от Дунавци, седнал зад волана след употреба на алкохол, бил задържан
22.10.2018 - Задържан е 23-годишен видинчанин за шофиране след употреба на кокаин
21.10.2018 - Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“ (СНИМКИ)
21.10.2018 - Посоки Северозапад: След 12 години 60% от България ще е безлюдна. Къде ще е тогава Видинско?
​Пожарната обстановка във Видинско се усложнява! (ВИДЕО)

​Пожарната обстановка във Видинско се усложнява! (ВИДЕО)

Само за последните 6-7 дни са регистрирани 38 пожара в площи със суха тревна растителност и в нерегламентирани сметища – това съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Станислав Генчев на пресконференция, в рамките на която представи анализ за дейността на екипите на видинската пожарна в периода януари – юни 2016 г. „Температурите ще продължават да се повишават, в резултат на тези високи температури растителността ще продължи да изсъхва, а оттам – ще продължи да се усложнява и пожарната обстановка. Нашият анализ показва, че това в най-голяма степен ще важи за горските територии, особено във високите части на планината“, обясни директорът на видинската пожарна. Той уточни, че причината за това е, че поразените от ледолом през ноември и декември 2014 г. дървета вече са изсъхнали и съществува реален риск от възникване на трудни за гасене пожари.

През първото шестмесечие на 2016 година дежурните екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин са реагирали на 368 произшествия, срещу 559 за същия период на 2015 г. Това намаление се дължи на значително по-благоприятните природни условия през изминалите шест месеца. Основна част от пожарите с материални щети са в отрасъл жилищно стопанство, където са възникнали 35% от всички регистрирани произшествия от този тип. А най-честата причина за пожарите с материални загуби е късо съединение, което е породило ¼ от регистрираните инциденти. Продължава да бъде висок процентът и на пожарите, избухнали заради непредпазливост при боравене с открит огън.
За да се намали рискът от пожари, важно е да се спазват няколко основни правила – да не се пали огън във ветровито време, да не се изхвърлят незагасени клечки в площи със суха растителност, да се вземат мерки при приготвяне на зимнина, напомнят експертите. И най-важното – забранява се изгарянето на стърнища и площи със суха тревна растителност, защото това неминуемо води до разрастване на голям пожар и до риск той да навлезе в горски територии или в населени места, подчерта комисар Станислав Генчев.
По всяко време на територията на област Видин дежурят между 8 и 9 екипа с противопожарна и аварийна техника, с общ личен състав между 16 и 18 служители,а при нужда в рамките на 1 час могат да бъдат събрани още до около 70 служители, които да бъдат включени в действията по защита на населението, обясни комисар Генчев. Той отчете, че благодарение на превантивната дейност, включително и проведени през месеците май и юни срещи със земеделските производители и представителите на общините, са намалели произшествията в рамките на жътвената кампания – от нейното начало има само 4 възникнали произшествия с материални загуби, при които са унищожени около 230 дка посеви и около стотина бали фураж.
След извършени проверки, до участие в жътвената кампания са допуснати 193 зърнокомбайна и 731 броя трактори, товарни автомобили и друга извозваща техника. При извършени през последните няколко седмици проверки са установени машини, които не са минали през този задължителен технически контрол, съобщи комисар Генчев. Съставени са шест акт, предстои да бъдат издадени и наказателни постановления, като санкцията за подобно нарушение е глоба от 200 до 2000 лв.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder