Психологията е най-желаната специалност в СУ

Психологията е най-желаната специалност в СУ

За поредна година психологията e най-предпочитаната специалност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и отново най-много кандидати са я посочили като първо желание в заявленията си.

Това сочат данните от обявеното първо класиране в университета, обявено във вторник.

На второ и трето място са специалностите „Социология“ и „Английска филология“, следвани от „Публична администрация“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Педагогика“, „Информатика“ и „Българска филология“.

6499 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше учебно заведение в България, за което междувременно стана ясно, че е изпаднало до 854 позиция в световната класация на Centre for World University Rankings.

От 13 до 15 юли новоприетите студенти имат възможност да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап, или да я потвърдят, но да заявят участие на второ класиране. Тази възможност не важи за приетите по първо желание.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващото класиране, което ще бъде обявено на 19 юли. Записването е от 20 до 22 юли. Трето класиране ще излезе на 26 юли и е окончателно.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder